SMOOTH-ON HOME

RólunkGet a Catalog

 


Építészet , Restaurálás
Gyertyakészítés
Negatívlevétel , öntés
Prototípusgyártás
Szobrászat
Taxidermy

Speciális Effektek 


Élõ mintavétel, öntés

Fújható gumik és mûanyagok

 
FAQ  

Video könyvtár

  

Distributors

 


Press Releases

Seminars

 

How To Make Molds & Castings 

A "Hogyan készítsünk szerszámokat és öntvényeket" fejezetei
Alapanyagok
A szerszámkészítés folyamata
Problémák és megoldások
Egyéb önthető-szerszám technikák
Kenhető-szerszám készítése
A folyékony műgyanták használata

Üreges öntvények készítése 3D-s kenhető-szerszámban
Szórható szerszámgumik
Összefoglalás

Ezen útmutató nyomtatott verzióban is létezik.

Egy rugalmas szerszám elkészítése lehetővé teszi egy vagy több reprodukció elkészítését rövid idő alatt. Mégis, néhányan unalmas és idegesítő procedúraként írják le a szerszámkészítést, amit jobb a profikra hagyni.

Szerencsére azonban ez az írás sorozat próbál támpontot adni az olvasónak, az öntési technikák alapjainak bemutatása által.

Az anyagokkal, technológiákkal és egyéb kérdéseikkel forduljanak a Smooth-On valamely disztribútorához vagy közvetlenül a Smooth-On-hoz.


Mi is az a szerszám?
Egyszerű a válasz: a szerszám a pozitív modell negatív leképezése (olyan, mint a fotó negatívja). A tárgymásolás lényege, hogy a lehető legpontosabban tudjunk dolgozni. A szerszámguminak minden apró részletet vissza kell tudni adnia. Az emberi természet meg olyan, hogy a tárgymásolást a lehető (1) leggyorsabban, (2) legkönnyebben és (3) legolcsóbban szeretné megcsinálni.


Mire használjuk a szerszámot?
Akár tetszik, akár nem, a negatív szerszámok jelen vannak az élet minden területén. Használnak ilyeneket ételek megalkotásához, szobrok és ősi faragványok reprodukciójára. A régészek, múzaumok is használják a negatívokat, hogy a fosszíliákról másolatokat készítsenek. A gyertyakészítők ilyenekben készítik a hihetetlenül változatos gyertyáikat. A filmes stábok effekt specialistái modellek, maszkok, figurák öntésére használják ezeket.

Ipari alkalmazásokban a szerszámok olyan területeken jelennek meg, mint pl.: cipőgyártás, műszerfal gyártás az autóiparban, gumiabroncsok gyártása, poharak készítése, szaniter termékek, telekommunikációs eszközök, díszítőelemek gyártása, valamint az építőipar különféle alkalmazási területei.


Bármiről készíthetünk negatívot!
Ha másolatot akarunk készíteni, pl. egy szoborról, egy öreg képkeretről, ipari sablonról, egy fosszíliáról, stb., akkor mindenképp a szerszám gumival kell kezdenünk.

Akár egy, akár ezer darab másolatot akarunk készíteni az eredeti modellről, megtehetjük a negatívval. A modell készülhet agyagból, viaszból, fémből, csontból, szinte bármiből, egy gumiszerszámmal tökéletes másolatot készíthetünk róla.

 

 

Novia Kft.
1149 Budapest
Nagy Lajos király útja 108.

email: : info@smoothon.hu
Telefon: +36 1 222-1112
Fax: +36 1 222-1105