SMOOTH-ON HOME

RólunkGet a Catalog

 


Építészet , Restaurálás
Gyertyakészítés
Negatívlevétel , öntés
Prototípusgyártás
Szobrászat
Taxidermy

Speciális Effektek 


Élõ mintavétel, öntés

Fújható gumik és mûanyagok

 
FAQ  

Video könyvtár

  

Distributors

 Press Releases

Seminars

 

Bemutatjuk az Alja-Safe™-et . . . A világ első, kristályos szilikát mentes alginátját.    
Body Double Silicone Rubber

A Body Double™ szilikon megtalálta a helyét a filmiparban, a Broadway, Las Vegas és a kisebb színházak színpadán.

A Stan Winston Studios, Hollywoodban (ez a cég csinálta a speciális effekteket a következő filmekben: Star Wars, Terminator, Men In Black, Jurassic Park filmek, stb.) a mi Silicone Thinner-ünket adagolja a Body Double™-höz, hogy egy vékony felületi réteget készítsenek, mielőtt a többi réteget felhordják.Fent: Body Double
Szilikon gumi


A Body Double™-t a mi Thi-Vex™-ünkkel is lágyítják, ha szükséges. Akármennyire is szeretik ezek a felhasználók a Body Double™-t, van sok olyan felhasználási terület, amikor csak egy öntést kell csinálni, és erre a Smooth-On alginátot szeretik használni.

Az Alja-Safe™ egy új termék a Smooth-On "Life Casting" családban. Az Alja-Safe™ alginátot könnyű használni és gyorsan köt - ideális választás "ideiglenes" negatívok készítésére (pl.: arcról, kezekről vagy egyéb testrészekről).
 

   

Mi teszi az Alja-Safe-et különlegessé?

   

Azonkívül, hogy egy kivételesen jó test-öntő anyag, az Alja-Safe™ alginát nem tartalmaz szabad kristályos szilikátot, ami egy ismert karcinogén anyag*. Az Alja-Safe™ ráadásul jobban visszaadja a részleteket más alginátoknál, ami még pontosabb másolatot eredményez.

Az Alja-Safe™ 1:1 arányban keverendő (1 rész víz és 1 rész Alja-Safe™) és, más alginátokhoz hasonlóan, legjobban Squirrel™ Mixer-el keverhető vagy más, mechanikus keverőkkel. A felhasználási idő 7 perc, a szerszámbontási idő kb. 10 perc (27°C-os víz esetén). Hidegebb íz hosszabb felhasználási időt eredményez, míg a melegebb gyorsítja a kötést. Az Alja-Safe™ kiválóan visszaadja a részleteket, így jó ideiglenes szerszám valamely testrész 1-2 darabos reprodukálására. Ezek után önthetünk bele műgyantát, , Matrix™ NEO™-t (polimergipsz) vagy Smooth-Cast™ 300Q, gyorsötő gyantát a késztermék anyagának.

* A Nemzetközi rákkutató Intézet (IARC) a kristályos szilikátot az "1-es csoportba" sorolta, mint rákkeltő anyagot. Az Alja-Safe alginát nem tartalmaz szabad kristályos szilikátot.

   

 

 

Novia Kft.
1149 Budapest
Nagy Lajos király útja 108.

email: : info@smoothon.hu
Telefon: +36 1 222-1112
Fax: +36 1 222-1105